Een schadebeschrijving is een inspectie voordat je een bus huurt. Als dit niet gedaan is dan is de huurder aansprakelijk voor alle schade als het bedrijf er later achter komt. Daarom is het belangrijk dat dit gebeurd zodat de huurder en de verhuurder weten wanneer en door wie er schade opgelopen is.

 

Waarom een schadebeschrijving bij een bestelbus huren in Zutphen

Je gaat verhuizen en je wil graag een bestelbus huren. Hoe pak je dit aan? Als eerste zoek je natuurlijk een goed bedrijf die auto’s of busjes verhuurt. Daarna is het belangrijk om een schadebeschrijving te doen zodat de schade die er al op zit niet betaald hoeft te worden door jou. Een bestelbus heeft vaak schade omdat je moeilijk achteruit kunt kijken. Ook rijden er vaak mensen in die weinig tot geen ervaring hebben met het besturen van een bus. Daarom zou het zonde zijn als de verhuurder de schade door jou laat betalen terwijl die er al op zit. Want misschien ben jij degene die juist geen schade veroorzaakt omdat jij wel ervaring hebt in het besturen van een bus. Dankzij een schadebeschrijving ben jij dus verzekerd door de al opgelopen schade dus kun jij rustig rijden zonder je druk te maken om te schade die er al op zit.

 

Hoelang kun je een bus huren

Afhankelijk van waar je de bus gaat huren, bijvoorbeeld een bestelbus huren in Zutphen kun je kiezen wat je wilt. Je kunt vaak een bus een dagdeel huren maar ook een hele dag. Zo hoef jij niet te veel te betalen. Je kunt de bus terugbrengen naar het verhuurbedrijf zodra jij de bus niet meer nodig hebt zodat jij niet meer hoeft te betalen dan nodig is.

 

Ik heb schade opgelopen, wat nu?

Je hebt een bus gehuurd en je bent ergens tegen aangereden. Wat moet je dan nu doen? Er is geen reden voor paniek. Want als het goed is heb jij een schadebeschrijving geregeld met het verhuurbedrijf. Zij zien gelijk wanneer er nieuwe schade bij is dus het is niet verstandig om niks te zeggen. Jij hebt een contract getekend dus jij bent hier voor verzekerd. Als je het achterwege houd en ze komen er later achter heb je wel een probleem. Dus wees eerlijk als je schade hebt gemaakt en dan is er niks aan de hand. Je komt er samen met het bedrijf wel uit. Je zal heus niet de enige zijn die schade heeft opgelopen want anders bestaat er geen schadebeschrijving natuurlijk. Het bedrijf kan dit eenvoudig laten maken dus schaam je er niet voor. Het kan iedereen gebeuren.

 

Tips bij het huren van een bestelbus

  1. Maak een schadebeschrijving!
    2. Vraag iemand die ervaring heeft om de bus te besturen.
    3. Neem het zekere voor het onzekere en kies een grotere parkeerplek of stap uit de auto om te kijken of er iets achter je staat.

 

Meer informatie

Meer informatie over bussen huren kun je vinden op de site. Er zijn verschillende soorten busjes. Bussen, bakwagens en verhuiswagens. Ook als jij iemand nodig hebt om mee te helpen verhuizen kun je hulp vragen. Dus wil je graag meer informatie? Stel gerust een vraag.